CRM revenue maximizer

Een effectief customer lifecycle management strategie zorgt voor een significante groei van bedrijven en winstgevendheid op korte en lange termijn.

Je hebt als organisatie waardevolle informatie in handen. Zeker als je in staat bent om te voorspellen of klanten gaan opzeggen, vertrekken of juist meer diensten/producten willen afnemen.

Het zou nóg mooier zijn als je weet welke klanten het meest waardevol zijn voor jouw organisatie en in wie je dus tijd en energie moet stoppen. Je wilt dan weten welke middelen je moet inzetten om de belangrijkste klanten te behouden en welke aanbiedingen je moet doen om de klantwaarde te vergroten. Deze insights leiden vervolgens tot veel effectievere marketingcampagnes.

"Optimaliseer je omzet door de juiste klanten op het juiste moment met de juiste activatie te benaderen."

Hoe? Daar helpen we je natuurlijk graag bij! Haal maximaal rendement uit je klanten met de Bluefield CRM Revenue Maximizer in 5 stappen:

  1. We starten met het inrichten van een bluebook. Dit betreft een eerste blueprint van de huidige CRM activaties en hoe het marketinglandschap eruit ziet. We kijken daarbij ook naar best practices in de markt.
  2. In de insights fase ontwikkelen we inzichten over de drivers achter relevantie en tevredenheid rondom jouw product of dienst. We kijken ook naar beschikbare databronnen die we verderop in het traject gebruiken om klantgedrag te voorspellen.
  3. De verkregen insights zetten we vervolgens om in een activatieplan. We stemmen een activatiebudget af en ontwikkelen op basis van de insights CRM activaties om het klantverloop te beperken en cross-/upsell te bevorderen. We stemmen daarnaast KPI’s af waarmee we het succes van de activaties meten en optimaliseren.
  4. We bouwen voorspellende modellen om het klantverloop per klant in te schatten, de customer lifetime value te berekenen en te voorzien welke acties leiden tot een reductie van het klantverloop en een verhoging van de conversies (next-best-offer/action). Deze voorspellende modellen zorgen voor een continue optimalisatie van de campagnes.
  5. Zodra alles is ingericht gaan onze marketeers aan de slag met de campagnes. De resultaten worden continu verwerkt in de voorspellende modellen, zodat we dagelijks bijsturen om een maximaal rendement te behalen.

De CRM Revenue Maximizer levert onze klanten miljoenen extra euro’s op. Wacht dus niet en neem vandaag nog contact met ons op!

   

Jesse Luk

+31 (6) 22 20 25 11

j.luk@bluefield.eu

Bob Siebeling

+31 (6) 21 65 94 14

b.siebeling@bluefield.eu

Ulke Verkerk

+31 (0)6 53 61 60 00

u.verkerk@bluefield.eu

Case - A major leading telco company

Improving revenue by reducing churn and upgrading customer value. 

View case

Vragen? Nieuwsgierig? Overtuigd? Langskomen gaat nu helaas even niet, maar je kunt ons altijd bellen of mailen. 

+31 85 401 51 65 
contact@bluefield.eu